Komplexní realitní služby | toprealservis.cz

Prodej nemovitostí v době krize

Prodej nemovitostí v době krize | toprealservis.cz

Datum vydání článku: 30.04.2023 11:21
Autor: Rostislav Šťastný

Prodej nemovitosti je pro mnoho lidí důležitým krokem v jejich životě. Být schopen prodat nemovitost za správnou cenu a v rozumném čase může být klíčové pro dosažení finanční stability a plnění životních snů. V době krize je však prodej nemovitosti mnohem náročnější než v případě stabilního trhu. Proto je důležité, aby lidé pochopili smysl a důležitost prodeje nemovitosti a jak se vypořádat s těmito výzvami.

 

Jako zkušený realitní specialista bych rád zdůraznil, že prodej nemovitosti v době propadu cen a zdlouhavosti procesu prodeje je stále možný. Nicméně, prodejci by měli být připraveni na to, že prodej nemovitosti bude pravděpodobně trvat déle a že mohou být nuceni snížit požadovanou cenu, aby přilákali potenciální kupce. Zohlednění vysokých úrokových sazeb hypoték a drahé energie je také důležité, protože to může mít vliv na schopnost kupujících si nemovitost pořídit.

 

Velký důraz by měl být kladen na nastavení reálné tržní ceny nemovitosti. Dnes je cenová hladina nastavena nad reálnou tržní cenou, a to u většiny inzerovaných nemovitostí. To vede k tomu, že nemovitost zůstává na trhu po delší dobu a může být prodána až po významném snížení ceny. Pokud je cena nemovitosti stanovena na reálnou tržní hodnotu, může být prodána rychleji a za správnou cenu.

 

Význam prodeje nemovitosti je zvláště důležitý v době propadu cen a zdlouhavosti procesu prodeje. Pokud je cena nemovitosti správně nastavena a prodejci jsou trpěliví a aktivní, může být nemovitost prodána za správnou cenu a v rozumném čase.

Kontakty

Sídlo: Denisova 263, Pražské Předměstí, 566 01 Vysoké Mýto

Email: info@toprealservis.cz

Tel.: +420 774 724 404

Tel.: +420 739 930 171

IČ: 14244365

DIČ: CZ14244365

Sociální sítě

© 2024 TOPREALSERVIS s.r.o.

Vytvořil: Dominik Šmotek | Mapa webu