Komplexní realitní služby | toprealservis.cz

Optimalizace Prodeje Nemovitostí

Optimalizace Prodeje Nemovitostí | toprealservis.cz

Datum vydání článku: 22.03.2024 09:42
Autor: Rostislav Šťastný

Porovnání Strategií

 

Prodej nemovitostí je často jedním z nejdůležitějších a nejkomplexnějších procesů v oblasti realitního trhu. Při rozhodování o strategii prodeje je klíčové zvážit různé faktory, včetně tržních podmínek, typu nemovitosti a preferencí vlastníka. Dvě základní strategie, které často zvažujeme, jsou strategie s pevně stanovenou cenou a strategie s nízkou počáteční cenou.

 

Strategie s Pevnou Cenou:

 

Tato strategie zahrnuje stanovení ceny nemovitosti na tržní hodnotu nebo mírně nad ní. Tento přístup nastavuje cenu maximální s rizikem neúspěchu dosažení cíle. Dále kupující spíše motivuje k porovnávání několika nemovitostí v oblasti zájmu. Takto nastavená strategie často vede k delšímu trvání prodeje, zejména pokud je cena vnímána jako příliš vysoká. Kromě toho prodávající musí počítat s tlakem na snížení ceny ze strany zájemců, což může vést k vyjednávání a snížení konečné částky.

 

Strategie s Nízkou Počáteční Cenou:

 

Na rozdíl od první strategie, tato začíná s nízkou cenou, velmi často pod tržní hodnotou, s očekáváním, že se zájemci budou snažit cenu navýšit. Tento přístup ve většině případů vyvolá zvýšený zájem a soutěž mezi potenciálními kupujícími, což obvykle vede k vyšším konečným cenám. V případě více zájemců může být následně uspořádána také aukce, kde se cena obvykle zvýší ještě více, a ne zřídka i nad běžnou tržní úroveň.

 

Rozhodování mezi Strategiemi:

 

Volba mezi těmito dvěma strategiemi závisí na konkrétních podmínkách a cílech prodeje nemovitosti. Strategie s pevnou cenou může být vhodná pro vlastníky, kteří nejsou ochotni akceptovat nižší inzertní cenu a technické nastavení prodeje za předem danou pevnou cenu, se jim jeví jako jistější varianta. Na druhou stranu, strategie s nízkou počáteční cenou a aukcí může být atraktivní pro ty, kteří chtějí maximalizovat hodnotu své nemovitosti a jsou ochotni přenechat trhu, nastavení reálné tržní ceny za nemovitost. Konečnou tržní cenu určuje v obou případech uzavření obchodu, tedy prodej za konkrétní cenu.

 

Role Realitního Makléře:

 

Oba přístupy vyžadují znalosti a zkušenosti realitního makléře. Zejména při použití druhé strategie je klíčové mít makléře, který je schopen správně nastavit počáteční cenu včetně strategie jednání se zájemci, řídit proces prohlídek a efektivně vyjednat s potenciálními kupujícími spontánní navýšení inzerované ceny a jeli to vhodné připravit následnou aukci zájemců. Takový makléř může poskytnout cenné poradenství ohledně vhodné strategie pro konkrétní situaci a vést vlastníka skrze celý proces prodeje.

 

Závěr:

 

Strategie prodeje nemovitostí hraje klíčovou roli při dosahování optimálních výsledků pro vlastníky. Zatímco obě zvažované strategie mají své výhody a nevýhody, rozhodnutí o vhodné strategii by mělo být provedeno s ohledem na individuální cíle a podmínky prodeje. S pomocí zkušeného realitního makléře je obvykle dosaženo vždy úspěšného prodeje nemovitostí.

Kontakty

Sídlo: Denisova 263, Pražské Předměstí, 566 01 Vysoké Mýto

Email: info@toprealservis.cz

Tel.: +420 774 724 404

Tel.: +420 739 930 171

IČ: 14244365

DIČ: CZ14244365

Sociální sítě

© 2024 TOPREALSERVIS s.r.o.

Vytvořil: Dominik Šmotek | Mapa webu